Sköt om ditt golv på oväntade sätt

Sköt om ditt golv på oväntade sätt

Golv blir slitna om man inte underhåller dessa. Svårt är det inte, tid tar det inte om man gör på rätt sätt så läs mer för några djungelknep.

Man behöver inte någon stark kemisk behandling för att underhålla golven. Oftast räcker det med de städprodukterna som man har hemma. Eller helt makalösa saker du aldrig trodde man kunde städa och underhålla med.

1. Fixa ytliga repor med valnötter

Visst låter det knasigt att använda valnötter för att underhålla golvet? Valnötter har mycket olja och gömmer enkelt ytliga repor på golvet.

2. Babyolja för vinylgolv

Har du ett vinylgolv så är babyolja ett riktigt bra knep för att underhålla golvet med. Lite olja, lite äppelcidervinäger och vatten.

3. Tuggumi som fastnat

Kanske inte det vanligaste men ibland hittar man inkletat tuggummi. Inte direkt fräscht med går givetvis bort med isbitar. Frys tugummit med isbitarna och skrapa sedan upp det varsamt med en liten skrapa.

4. Raklödder och citron för riktigt smutsiga ställen

Raklödder funkar inte enbart riktigt bra på speglar, i kombination med citronsaft så har ni lite av ett mirakelmedel för klinker och mellan springor.

5. Tepåsar för hårt mörkt golv

Te ska avnjutas i en fin kopp men går lika bra att använda för underhåll av golvet. Koka upp vatten ca 0.5 liter, i med 12 tepåsar och låt svalna. Använd en mjuk trasa eller häll lösningen i en sprayflaska och spraya på golvet. Torka av med en trasa. Låt inte lösningen ligga för länge!

6. Tandkräm och Linoleum

Tandkräm är användbart till mycket när man städar. Speciellt för att rengöra linoleum-golv så funkar tandkräm bra.

7 Jojoba olja och vinylgolv

Jojoba olja används främst till hårvård men funkar perfekt vid underhållet av golvet. Oljan innehåller olika typer av vaxämnen, så det är inte en riktig olja. Häll lite jojoba olja på en trasa och knugga tills märkena försvinner.

Vad är era bästa trick?

Leave a comment