20 genialiska 100 år gamla knep som fungerar än idag

20 genialiska 100 år gamla knep som fungerar än idag

Det finns en anledning till att din mormor alltid hade bikarbonat hemma. De här gamla knepen kommer du ha stor nytta av, dela gärna med dig av ditt favorittips till dina vänner.

Rengör med bikarbonat.
Använd denna ingrediens för att fräscha upp saker i hela ditt hem. Den skrubbar milt och tar naturligt bort dålig lukt, vilket gör den utmärkt för ett stinkande kylskåp, för att få bort fett från disk och mycket annat.

Damma av fläktar med örngott.
Dra hela örngottet över bladet och damma fläkten på insidan av örngottet genom att du drar det tillbaka. Detta gör att du undviker damm som faller på dig medan du städar.

Använd sparsamt med kött.
Det är enkelt att planera en måltid kring animaliskt protein, men när köttet endast har en mindre roll (som i en pasta eller soppa) kommer du spara både pengar och miljö.

Ta bort kladd med olja.
Det kan handla om tillfälliga tatueringar, tjära på skorna, allt möjligt. Prova med lite olivolja på en mjuk handduk och gnugga mot kladdet du vill rengöra.

Använd diskmedel på brännmärken.
Oroa dig inte, din kastrull är inte förstörd. Fyll den bara med varmt vatten och lite diskmedel, koka upp på låg värme och använd sen en spatel för att försiktigt lirka bort de brända delarna medan de mjuknar.

Sov på ryggen.
Att sova på ryggen gör att du distribuerar kroppsvikten jämnare, vilket i sin tur resulterar i mindre ansträngning för din ryggrad. På detta sätt undviker du även att kontaktrynkor (sovrynkor) uppstår i ditt ansikte!

Döda ogräs med kokande vatten.
Allt du behöver är kranvatten som är kokande hett för att bli av med ogräs mellan stenarna på uppfarten eller uteplatsen. Ett tips från proffsen: lägg till en matsked salt i vattnet för att göra behandlingen än mer effektiv.

Rengör väggar uppifrån och ner.
Du kanske oroar dig för att detta kan orsaka slask och röra men det gör det inte. Vatten som rinner på ytan som fortfarande är smutsig kommer lämna rena linjer efter sig som underlättar för dig när du tvättar väggen längre ner.

Skaka dina hårdkokta ägg.
Du tar reda på att din äggula är riktigt genomkokt genom att skaka ägget när du tror att det är färdigkokt. När ägget skakar som en sten är det helt klart.

Få silvret att glänsa med tandkräm.
Om du har bjudit över gäster men inte har rengöringsmedel för att putsa silverbesticken kan du använda tandkräm. Gnugga det bara mot silvret med en mjuk duk, skölj, torka, och sen är du färdig.

Ta bort fläckar på kläderna med citron.
Blanda bara juice från en citron och salt, applicera detta på fläcken och låt det sitta i en halvtimme. Skölj med vinäger och varmvatten och tvätta plagget som vanligt. Denna rengöringsmetod är ofta säker även på finare tyger.

Planera alltid veckans måltider.
Det finns en anledning till att våra mormödrar ofta är sådana kockar. De spenderade mycket tid på att laga mat hemma från grunden. Varför? Det sparar ordentliga pengar i längden.

Rengör smycken med bubbelvatten.
Din favoritdryck (minus citronen) kommer liva upp guldsmycken om du blandar bubbelvattnet med diskmedel och låter smyckena ligga i vattnet i fem minuter. Blandningen löser upp och tar bort smuts.

Använd jordnötssmör på tuggummi.
Nästa gång ditt barn får tuggummi i håret, testa då jordnötssmör. Oljan i jordnötssmöret gör att tuggummit stelnar och blir mindre kladdigt så att du kan få loss det utan att behöva använda saxen.

Klipp av dina disksvampar på mitten.
Det kanske verkar som ett enkelt tips men detta tips gör att en tvättsvamp varar dubbelt så länge. Det gör även att svampen torkar snabbare och får plats i mindre utrymmen enklare.

Att skrubba sig är A och O.
Du behöver inte dyra krämer eller maskiner för att få en hud som ser fräsch ut. Blanda kokosolja och socker och gör en hemgjord kräm för exfoliering eller använd en rivigare handduk för att skrubba bort döda hudceller.

Putsa koppar med ketchup.
En klick ketchup på en trasa med lite salt på toppen kan vara lösningen nästa gång du har bråttom och saknar puts för kopparen. Gnugga bladningen på dina kopparkannor eller muggar och se hur det glänser.

Du kan inte använda för mycket fuktkräm.
När din hud är full av fukt är den även mjukare och du blir mindre benägen att drabbas av eksem, rynkor, klåda och infektion i huden.

Handla livsmedel på marknader.
Din lokala mataffär är praktisk, men att gå direkt till marknaden där bönder säljer sparar pengar, plus att du är garanterad varor som odlas lokalt och är av fräschaste kvalitet.

Regniga dagar är städdagar.
Trots att du känner för att mysa i soffan är regniga dagar utmärkta tillfällen att vara produktiv inomhus. På detta sätt kommer du kunna vara ute och njuta av det fina vädret när solen tittar fram igen.

Leave a comment

Om oss

Kunden alltid i fokus

De fina omdömena vi fått är ett bevis på att vi tar alla våra jobb på största allvar. Med vår långa erfarenhet av hushållen på Lidingö så kan ni känna er trygga att vi kommer ta hand om ert hem.

Hemhjälpen på Lidingö AB All rights reserved.