10 bra tips för att städa kylskåpet

10 bra tips för att städa kylskåpet

Kylskåpet är inget man tänker på i förstahand när man ska städa. Men fakta är att utan städning kan ditt kylskåp bli en riktig bakteriehärd. Rensa ut och torka av kylskåpet borde man göra minst ett par gånger per år.

  1. Tänk på att alltid rensa ut kylskåpet, så att det är helt tomt när du ska städa. Passa även på att diska hyllorna.
  2.  Dålig lukt får man bort bäst genom att blanda citron med ättika. Ta en halv citron och lägg den i ett glas ättika över natten.
  3. Om man inte har tid med storstädning var fjärde- femte månad så finns det ett bra knep. På det flest kylskåp brukar det finnas ett litet hål, var noga med att hålla det här hålet rent så kommer städningen blir lite lättare och inte lika ofta.
  4. Var noga med att slänga gammal mat. Om maten är möglig och möglet hinner ta fäste i kylskåpet åker du på en storstädning igen. Och ärligt talat vem vill det när man kan titta på Top gear istället.
  5. Tänk på att ta bort damm från spolarna på kylskåpets baksida. Dammet kan nämligen få kylskåpets motor att överhettas. Men kom ihåg att vara försiktig! Använd gärna något mjuk att rengöra med.
  6. Om det finns frost eller is kylen måste den avfrostas. Ha en gärna en balja eller en skål som du kan samla vattnet i.
  7. Viktigt att rengöra listerna från fett. Då det kan bildas mögel. Lättast att förhindra mögel på listerna är att stryka på lite ättika. Feta eller smutsiga lister håller inte tätt lika bra som rena. Vilket betyder att om du har smutsiga lister så drar även kylskåpet mer ström.
  8. För att kylskåpet skall vara rent i fortsättningen så kan man organisera maten i kulskåpet. Till exempel frukost tillbehören på en hylla, grönsakerna i en låda och drickor som man sällan använder, långt bak.
  9. Handtaget på kylskåpet är en utsatt plats som särskilt den pedantiska mamman har en förmåga att klaga på. Ta varmt vatten och bakpulver. Blanda ihop dessa ingredienser. Ungefär två msk bakpulver per 1 liter vatten. Torka sedan med en ren handduk. Handduken ska vara ren, och den ska läggas i blöt. Vrid sen ur den och torka av.
  10. 5 plus grader är den optimala temperaturen i ett kylskåp. Men det gör inget om det diffar en grad upp eller ner, men det ska absolut inte vara mer än 8 plusgrader i kylskåpet.

Kör hårt med kylskåpsstädningen, och lycka till!

Leave a comment

Om oss

Kunden alltid i fokus

De fina omdömena vi fått är ett bevis på att vi tar alla våra jobb på största allvar. Med vår långa erfarenhet av hushållen på Lidingö så kan ni känna er trygga att vi kommer ta hand om ert hem.

Hemhjälpen på Lidingö AB All rights reserved. Made by Mailsnap