Städa smart med citron och gör ditt hem fräscht

Städa smart med citron och gör ditt hem fräscht

Ja du läste rätt! Folk tror oftast att det är starka medel med mycket kemikalier som fungerar bäst. Men det folk inte tänker på är att citron är ju surt, och det brukar ju stöta ifrån sig folk och djur vid” fel” användning. Vi ska bevisa att kemikalier i många fall kan vara överflödiga.

Citron, citron, citron och citroner finns ofta tillgängligt i hemmet och används ganska flitigt i köket som en tillsats till maten, för den där sista knorren. Alltså ett utmärkt redskap för rengöring. Det finns flera sätt att använda en citron på. Vi börjar med den gamla hederliga husmor tipset. Ta en citron(eller så många som behövs förstås), kläm sedan ut saften som om du klämmer en……. Oj nu kom jag visst in på lite fel spår, hehe! Tror nog att ni vet hur en citron skall tas. Blanda citronsaften sedan med vatten. Häll sedan över det här i en spray flaska. Enklare att fördela det på ytorna som ska rengöras. Det här är utmärkt om du vill ta bort belägg på kakel och toalett. Om man även vill att toastolen ska bli ren invändigt så kan man spraya på citronen i ”skålen” och sedan låta stå under natten. Nästa dag så är det bara att spola, och vips! Toastolen är ren. Till exempel kalkfläckar. Fungerar såklart även på dricksglasen.

Vad kan en citron mer användas till?

Jo, en citron är även bra att ha till hands om man vill att jobbiga personer ska försvinna ut från ditt hus. Används på samma sätt som pepparspray. Nej, men citron passar faktiskt utmärkt om du vill få bort äckliga eller speciella lukter i ditt skafferi. Lägg en halv citron i ditt skafferi, låt den sedan ligga i ett dygn. Dagen efter så kommer det att dofta underbart!

Hör och häpna, man kan använda citronen till att ta bort fläckar på kläder också! Jo du läste rätt. Bara att klyva en citron i hälften, sedan så tar du citronen och gnuggar mot fläcken. Det här tar bort fläcken till en stor del. Det sista försvinner i tvättmaskinen

Men hur ska man få mikron att lukta alldeles underbart? Jo bara att göra samma sak som ovanstående men den här gången så lägger man citronen i en skål med vatten, och så sätter man igång mikron. Simple as that.

Man kan även använda en citron genom att pressa ur saften och sedan blanda med vatten och bikarbonat. Fungerar utmärkt om man vill få bort kalkfläckar i badrummet.

Som ni har fått läsa så kan man använda en citron till många bra saker, och även inom städning. En sur frukt som kan stöta ifrån sig det mesta. Precis som en kossa med dålig mage.

Citron är en mirakelfrukt!

Leave a comment