Storstädning med perfektion

Upplevelsen av en storstädad bostad är positiv och härlig. Vår pålitliga personal går igenom delar som man oftast inte städar under året. Vi städar alltid med miljövänliga produkter.

 • Ditt hem blir i toppskick, rent och fräscht.
 • Nöjdhetsgaranti på alla jobb vi gör
 • Vi är försäkrade ifall något oväntat skulle hända

Behöver du hjälp? Ring oss på 08-731 68 75

Klicka här för att ringa oss

Storstädning Priser

Tack vare RUT-avdraget så är storstädning en mycket prisvärd tjänst. För dig som söker hjälp med stortstädning så har vi lite olika alternativ nedan.

Priser för storstädning

1 timme – 230 kr

Det är väldigt olika hur många timmar en storstädning kan ta. Beroende på storleken av bostaden och vad man önskar att få städat så kommer prisbilden att förändras.

Alla priser är efter RUT-avdrag och inkl. moms

Städmaterial och transportkostnader tillkommer.

När ni kontaktar oss så hör vi oss fram för storleken på bostaden och eventuellt övriga önskemål för att exakt kunna ge ett korrekt pris.Vi önskar även att träffa er vid er bostad för att noggrant planera hur den ska städas tillsammans med er.

Vad ingår i Storstädning

I vår storstädning så täcker vi in de viktigaste sakerna både för en ren känsla men också för att du ska få den bästa hygienen i ditt hem. Exemplet nedan är en normal storstädning, sedan kanske ni har specifika önskemål som vi kommer överens om.

Köket
 • Avtorkning: köksluckor
 • Avtorkning: öppna ytor som t.ex. bord och stolar
 • Avtorkning: dörrar och lister
 • Avtorkning: vitvaror utvändigt
 • Avtorkning: kakel ovanför diskbänk
 • Rengöring av diskbänk, bänkskiva och kranar
 • Dammsugning och våttorkning av golv
 • Tömning av papperskorgar
 • Rengöring under diskbänken
Bad och toalett
 • Rengöring av dusch och badkar
 • Rengöring av handfat och toalett
 • Rengöring av kranar
 • Avtorkning: väggar och kakel
 • Avtorkning: speglar
 • Avtorkning: möbler och vitvaror utvändigt
 • Dammsugning och våttorkning av golv
 • Tömning av papperskorgar
Övriga rum
 • Dammsugning, golv och mattor
 • Våttorkning av golv
 • Avtorkning: möbler, lampor, ramar samt andra fria ytor.
 • Avtorkning: element, dörrar och lister
 • Bäddning av sängar
 • Tömning av papperskorgar

Behöver du hjälp? Ring oss på 08-731 68 75

Klicka här för att ringa oss

Kontakta oss för ett Prisförslag

  Hej, jag heter

  Jag undrar över er tjänst

  Kontakta mig via

  eller

  Personal

  Vår trevliga personal

  Claudia Greilert

  Hemhjälpare

  Fredrik Greilert

  Arbetsledare

  Vad tycker våra kunder

  Så positivt har jag aldrig tidigare upplevt resultatet av en städning som när jag anlitade Hemhjälpen. Efter storstädning av badrum och kök var allt skinande pedantiskt rent och fräscht.

  Två personer tog sig an det hela och det tog bara lite drygt två timmar. Sen var kaklet skinande blankt, smutsen under badkar och spis var väck och allt var plötsligt som i nyskick. Dessutom var mötet med dessa två gulliga människor rena lyckopillret.

  Chris Cederlöf, Lidingö

  Manager

  ”Jag har varit en kund till företaget i många år, jag är imponerad av Hemhjälpens anställdas sinne för detaljer och resultat.”

  David Berggren

  Director

  ”Hemhjälpen har utmärkta städtjänster och aldrig missat ett enda städtillfälle. Jag kan tryggt fokusera på annat och lämna städningen till de som kan det bättre.”

  Daniel Norin

  Vanliga frågor & Svar om Storstädning

  Det finns alltid många funderingar kring storstädning som tjänst. Vi har försökt samla de vanligaste frågorna och svaren om storstädning nedan.

  Klicka på en fråga nedan för att se svaret hur vi arbetar med storstädning.

  Lämnar ni garanti på städningen?

  Ja, vi lämnar alltid garanti på fönsterputs. Uppkommer det brister i vårt arbete åtgärdas så snart som möjligt av oss. Det är viktigt att ni kontaktar oss inom skälig tid.

  Hur lång tid tar en storstädning?

  En storstädning tar olika lång tid beroende på vad man har kommit överens om.

  Hur ofta behöver man storstäda?

  Vår rekommendation är att storstäda hemmet 1-3 gånger per år. Även om ni är abbonemangskund på hemstädning finns det ytor och detaljer som inte utförs i samband med den städningen, t.ex städning av köksskåp och garderober invändigt.

  Vad händer om något skulle råka gå sönder?

  Hemhjälpen på Lidingö AB är ansvarsförsäkrade hos Länsförsäkringar. Vi står självklart för kostnaden om det visar sig att det uppkommit en skada pga av vår oaktsamhet .Vi ersätter inte skador som uppstår pga bristande information från kunden.

  Vilka andra tjänster har ni utöver storstädning?

  Utöver storstädning erbjuder vi andra tjänster som t ex hemstädning med abbonemang, flyttstädning, fönsterputsning, snöskottning, gräsklippning, trappstädning i föreningar, kontorsstäd mm. Fler av våra tjänster hittar du under tjänster här på hemsidan. Har du några speciella önskemål, ta gärna kontakt med oss så försöker vi lösa det!

  Hur trygg är jag med att kvittera ut nycklar till er?

  Som kund hos oss kan du känna dig trygg. Vi skriver ett kontrakt när kund kvitterar ut nycklar till oss. Alla nycklar förvaras i ett låst säkerhetsskåp. Våra medarbetar kvitterar dagligen in och ut nycklarna från säkerhetsskåpet.

  Måste jag lämna ut nycklar?

  Du behöver inte lämna ut nycklar om du är privatperson och garanterar att alltid vara hemma när städningen påbörjas och avslutas behöver vi ingen nyckel.
  Företag behöver inte läma ut nycklar om kontoret är bemannat under städtiden. Är däremot städtillfället under kvällstid eller helg behöver vi nycklar och eventuellt larmuppgifter samt nummer till ansvarig person under just dessa timmar.

  Vad har ni för avbokningsregler?

  Om Ni avbokar tidigare än 72 timmar (helg ej inräknat) före avtalat städtillfälle har Ni rätt till en kostnadsfri avbokning. Vid avbokning senare betalar Ni som kund enligt följande: 48 timmar (helg ej inräknat) innan städtillfället 50 % av priset, 24 timmar (helg ej inräknat) innan städtillfället 75 % av priset och avbokning samma dag debiteras fullt pris. Notera att avbokningskostnaden inte berättigar till RUT-avdrag.

  Vad ska jag tänka på innan storstädningen?

  För att få ett bra resultat rekommenderar vi att ni plocka undan leksaker, kläder och andra lösa föremål, för att förenkla städningen. Se också till att arbetsbänk och diskbänk är fria från föremål så att de går att rengöra fullt ut. Plocka undan saker som kan vara i vägen för fönsterputsning, t.ex gardiner, blomkrukor eller prydnadsföremål.

  Vad händer om vi inte är nöjda?

  Det är viktigt att ni tar kontakt med oss så fort som möjligt om det är något som vi missat i utförandet av fönsterputsningen. Vi kommer tillbakaoch åtgärdar bristerna så fort vi har möjlighet för kontroll och åtgärd.

  Måste jag vara hemma vid storstädningen?

  Du behöver inte vara hemma under hela städningen/putsningen, men vi ser gärna att du finns på plats och släpper in vår personal, samt kommer och besiktigar efteråt.

  Vilka städmaterial ska jag ha hemma?

  Du behöver inte tänka på att köpa hem städmaterial. Hemhjälpen på Lidingö AB står för allt material som vi behöver för att städa hemma hos dig.

  Jag har husdjur hemma, vad ska jag tänka på?

  Meddela oss om att det finns husdjur i bostaden. Du som kund ansvarar för att se till så att ditt husdjur inte smiter ut eller riskerar att skadas.

  Får man använda RUT-avdrag?

  Du kan använda RUT-avdrag som skattbetalande privatperson. Du måste vara minst 18 år vid beskattningsårets utgång. Du behöver vara bosatt i Sverige och vara helt eller delvis bosatt i bostaden där tjänsten utförs. Ett dödsbo kan bara få RUT-avdrag på uppdrag som har utförts före dödsfallet. Efterlevande familj kan inte få RUT-avdrag för arbete som har utförts i förälders bostad efter dödsfallet.

  Vi har allergier i familjen, hur gör vi då?

  Vi använder skonsamma, miljövänliga och allergitestade produkter. Har du som kund speciella ömskemål, ta kontakt med oss på Hemhjälpen så kan vi ta fram ett förslag som ska passa just dig och din familj!

  Behöver du hjälp? Ring oss på 08-731 68 75

  Klicka här för att ringa oss

  Storstädning ett smart Val

  När du väljer att storstäda så har du gjort ett smart val. Du får inte bara fint och fräscht hemma. Du ser till att luftkvalitén blir bättre och du vårdar din bostad. Vår engagerade personal ser till att det blir fräscht och fint i ditt hem.

  Storstädning ger bra hälsoeffekter

  Storstädning handlar inte enbart att man ska ta sig tid och städa bakom elementen, jaga damm eller ta bort fläckar. Oftast försöker man gå igenom sina utrymmen och organisera dessa på bästa tänkbara sätt. Man hittar kläder i sin garderob som man inte använt på ett par år. Ska dessa säljas, skänkas eller ner i en låda i källaren? Man tittar i lådor och tar bort det som man känner är onödigt att ha kvar.

  Ett organiserat hem har bevisad positiv effekt på din hälsa. Ett hem i kaos stjäl fokus från vardagen och skapar onödig stress. En intressant fakta är att lukt från t.ex kylskål eller toaletten kan bidra till höga stressnivåer.

  Planera en storstädning

  En storstädning kanske man utför en till två gånger per år. Det är ett perfekt tillfälle att först organisera i sina utrymmen och sälja, skänka eller kasta det som man inte vill ha kvar. Sedan genomför man själva storstädningen. En storstädning tar tid och kräver tålamod. När man är klar med storstädningen så infinner sig oftast en riktigt behaglig känsla.

  Hur ofta bör jag storstäda?

  Det finns inga direkta regler på hur ofta man ska storstäda utan det är efter behov. Vanligtvis så gör man storstädning 1-2 gånger per år. En storstädning till våren och en storstädning till hösten är vanligt hos våra kunder.

  Ska jag anlita hjälp?

  Du behöver inte anlita hjälp för att organisera i dina utrymmen men själva städningen bör du anlita t.ex Hemhjälpen på Lidingö AB som är professionella på storstädning med många års erfarenhet. Det blir gjort på ett korrekt sätt med stor noggrannhet.