Hemstädning ett smart val

Ett smart val är hemstädning med jämna mellanrum. Du blir mindre stressad, kommer till ett fräscht och fint hem som vår engagerade personal har på ett ansvarsfullt sätt jobbat med. Vi erbjuder hemstädning för privatperson på Lidingö. Vi anpassar hemstädningen och ser till att samma personal arbetar med ditt hushåll för bästa trygghet. Givetvis har vi en nöjdhetsgaranti på alla jobb vi gör.

 • Bevisat att din hälsa blir bättre av hemstädning
 • Ditt hem blir i toppskick, rent och fräscht
 • 100% nöjdhetsgaranti på alla jobb vi gör

Behöver du hjälp? Ring oss på 08-731 68 75

Klicka här för att ringa oss

Hemstädning Priser

Tack vare RUT-avdraget så är hemstädning en mycket prisvärd tjänst. För dig som söker hjälp med hemstädning så har vi lite olika alternativ nedan.

Varannan vecka

2 timmar varannan vecka – 920 kr/mån
3 timmar varannan vecka – 1380 kr/mån
4 timmar varannan vecka – 1840 kr/mån

Varje vecka

2 timmar i veckan – 1840 kr/mån
3 timmar i veckan – 2760 kr/mån
4 timmar i veckan – 3680 kr/mån

Prisexexemplen ovan är  efter RUT-avdrag och inkl. moms.

Städmaterial och transport tillkommer.

När ni kontaktar oss, beskriv storleken på bostaden, antal rum, kvadratmeter och eventuellt övriga önskemål för att exakt kunna ge ett korrekt pris. Vi önskar även att träffa er vid er bostad för att noggrant planera hur den ska städas tillsammans med er.

Vad ingår i Hemstädning

I vår hemstädning så täcker vi in de viktigaste sakerna både för en ren känsla men också för att du ska få den bästa hygienen i ditt hem.

Köket
 • Avtorkning: köksluckor
 • Avtorkning: öppna ytor som t.ex. bord och stolar
 • Avtorkning: dörrar och lister
 • Avtorkning: vitvaror utvändigt
 • Avtorkning mikrovågsugn insidan
 • Avtorkning: kakel ovanför diskbänk
 • Rengöring av diskbänk, bänkskiva och kranar
 • Dammsugning och våttorkning av golv
 • Tömning av papperskorgar
 • Rengöring under diskbänken
Bad och toalett
 • Rengöring av dusch och badkar
 • Rengöring av handfat och toalett
 • Rengöring av kranar
 • Avtorkning: väggar och kakel
 • Avtorkning: speglar
 • Avtorkning: möbler och vitvaror utvändigt
 • Dammsugning och våttorkning av golv
 • Tömning av papperskorgar
Övriga rum
 • Dammsugning, golv och mattor
 • Våttorkning av golv
 • Avtorkning: möbler, lampor, ramar samt andra fria ytor.
 • Avtorkning: element, dörrar och lister
 • Bäddning av sängar
 • Tömning av papperskorgar

Behöver du hjälp? Ring oss på 08-731 68 75

Klicka här för att ringa oss

Kontakta oss för ett Prisförslag

  Hej, jag heter

  Jag undrar över er tjänst

  Kontakta mig via

  eller

  Personal

  Vår trevliga personal

  Claudia Greilert

  Hemhjälpare

  Fredrik Greilert

  Arbetsledare

  Vad tycker våra kunder

  ” Städningerna är utan anmärkningar och samma personal vilket är tryggt. Haft en enstaka grej med en faktura men det löste Hemhjälpen snabbt”

  Georg Sundström

  ”Jag var så imponerad av arbetet av personalen på Hemhjälpen! Jag älskar att komma hem till ett fläckfritt hus som luktar friskt och rent. Jag rekommenderar Hemhjälpen om du vill ha de bästa!”

  Sofia Blomqvist

  Housewife

  ”Hemhjälpen har utmärkta städtjänster och aldrig missat ett enda städtillfälle. Jag kan tryggt fokusera på annat och lämna städningen till de som kan det bättre.”

  Daniel Norin

  Vanliga frågor & Svar om Hemstädning

  Det finns alltid många funderingar kring hemstädning som tjänst. Vi har försökt samla ihop de vanligaste frågorna och svaren om hemstädning i den här delen.

  Klicka på en fråga nedan för att se svaret hur vi arbetar utifrån frågeställningarna om hemstädning.

  Lämnar ni garanti på städningen?

  Ja, vi lämnar alltid 3 dagars garanti på vår hemstädning. Uppkommer det brister i vårt arbete åtgärdas detta genast av oss. Kontakta oss inom skälig tid.

  Är det alltid samma person som kommer och städar?

  Ja, för avtalskunder (abbonemang) är det alltid samma person som kommer och städar. Hemhjälpsvikarie kommer och städar om ordinarie personal är sjuk eller vid semester.

  Hur tecknar jag ett städabonnemang?

  Efter att du tagit kontakt med oss, bokar vi in ett första städtillfälle. Är du nöjd med vår städning och service kan du välja att fortsätta med städabonnemang.

  Vad händer om något skulle råka gå sönder?

  Hemhjälpen på Lidingö AB är ansvarsförsäkrade hos Länsförsäkringar. Vi står självklart för kostnaden om det visar sig att det uppkommit en skada pga av vår oaktsamhet. Vi ersätter inte skador som uppstår pga bristande information från kunden.

  Vilka andra tjänster har ni utöver hemstädning?

  Utöver hemstädning erbjuder vi andra tjänster som t ex flyttstädning, fönsterputsning, snöskottning, gräsklippning, trappstädning i föreningar, kontorsstäd mm. Fler av våra tjänster hittar du under tjänster här på hemsidan. Har du några speciella önskemål, ta gärna kontakt med oss så försöker vi lösa det!

  Hur trygg är jag med att kvittera ut nycklar till er?

  Som kund hos oss kan du känna dig trygg. Vi skriver ett kontrakt när kund kvitterar ut nycklar till oss. Alla nycklar förvaras i ett låst säkerhetsskåp. Våra medarbetar kvitterar dagligen in och ut nycklarna från säkerhetsskåpet.

  Måste jag lämna ut nycklar?

  Du behöver inte lämna ut nycklar om du är privatperson och garanterar att alltid vara hemma när städningen påbörjas och avslutas behöver vi ingen nyckel.
  Företag behöver inte läma ut nycklar om kontoret är bemannat under städtiden. Är däremot städtillfället under kvällstid eller helg behöver vi nycklar och eventuellt larmuppgifter samt nummer till ansvarig person under just dessa timmar.

  Vad har ni för avbokningsregler?

  Om Ni avbokar tidigare än 72 timmar (helg ej inräknat) före avtalat städtillfälle har Ni rätt till en kostnadsfri avbokning. Vid avbokning senare betalar Ni som kund enligt följande: 48 timmar (helg ej inräknat) innan städtillfället 50 % av priset, 24 timmar (helg ej inräknat) innan städtillfället 75 % av priset och avbokning samma dag debiteras fullt pris. Notera att avbokningskostnaden inte berättigar till RUT-avdrag.

  Vad ska jag tänka på vid första städtillfället?

  Vi vill ha nöjda kunder! Därför rekommenderar vi dig att vara hemma första gången vi städar för att få det bästa resultatet. Det underlättar städningen om lösa föremål t.ex leksaker och kläder plockas undan.

  Vad händer om vi inte är nöjda?

  Det är viktigt att ni tar kontakt med oss så fort som möjligt om det är något som vi missat i utförandet av städningen. Vi kontaktar er så fort vi har möjlighet för kontroll och åtgärd.

  Måste jag vara hemma vid första städtillfället?

  Vi rekommenderar att du är hemma vid första städtillfället. Men kan ni inte så är det inget problem utan vår arbetsledare har diskuterar och kommit överens med er hur städningen skall vara.

  Vilka städmaterial ska jag ha hemma?

  Du behöver inte tänka på att köpa hem städmaterial. Hemhjälpen på Lidingö AB står för allt material som vi behöver för att städa hemma hos dig.

  Jag har husdjur hemma, vad ska jag tänka på?

  Meddela oss om att det finns husdjur i bostaden. Du som kund ansvarar för att se till så att ditt husdjur inte smiter ut eller riskerar att skadas.

  Måste jag kontakta er för att få fortsatt städning?

  Efter första städtillfället tar Hemhjälpen på Lidingö AB kontakt med dig för att höra om du blev nöjd med vår städservice. Vi tillfrågar dig då om du är intresserad av att teckna ett abbonemang.

  Får man använda RUT-avdrag?

  Du kan använda RUT-avdrag som skattbetalande privatperson. Du måste vara minst 18 år vid beskattningsårets utgång. Du behöver vara bosatt i Sverige och vara helt eller delvis bosatt i bostaden där tjänsten utförs. Ett dödsbo kan bara få RUT-avdrag på uppdrag som har utförts före dödsfallet. Efterlevande familj kan inte få RUT-avdrag för arbete som har utförts i förälders bostad efter dödsfallet.

  Vi har allergier i familjen, hur gör vi då?

  Vi använder skonsamma, miljövänliga och allergitestade produkter. Har du som kund speciella ömskemål, ta kontakt med oss på Hemhjälpen så kan vi ta fram ett förslag som ska passa just dig och din familj!

  Behöver du hjälp? Ring oss på 08-731 68 75

  Klicka här för att ringa oss

  Hemstädning ger bättre hälsa Bevisat

  Det är speciellt när man får komma hem och njuta av ett fräscht och välvårdat hem. Regelbunden hemstädningen får människor att må bättre eftersom det tar bort en stor stress i vardagen och påverkar den fysiska positivt hälsan.

  Bevisat att städning påverkar din hälsa positivt

  I en stor studie som publicerades i den berömda tidsskriften Time så hittade forskare från Indiana University ett starkt samband mellan städade hushåll och hälsa. Resultatet av studien var att i de bäst städade hushållen så hade människorna bäst hälsa. Hushållen kände en bättre mental hälsa till att inomhusluften blev mycket bättre. Hur mycket tid ägnar vi åt att vara hemma? Både efter dagliga aktiviteter men även när vi sover. Totalt spenderar vi mest tid hemma. Hem som är ostädade bidrar till högre utsträckning till att man kan få allergier, rinnande näsor, kliande ögon, huvudvärk m.m så ta ditt hem på allvar, precis som vi gör. Hemstädning några gånger i månaden verkar proaktivt för din hälsa. Är du en känslig person med olika typer av allergier så bör du definitvt prova hemstädning.

  Vi är ett miljömedvetet bolag

  De städprodukter som man använder i hushållen är långt ifrån miljövänliga. Många av städprodukterna kan ha inverkan på vår hälsa om man hanterar dessa fel. Vi arbetar med miljövänliga städprodukter och har även utbildning hur man hanterar dessa för att skona miljön och hälsan.

  Hemstädningen är en prisvärd tjänst

  Det har aldrig varit så förmånligt som nu att ha hemstädning. RUT-avdraget gör att du får hemstädning till 50% mot ordinarie pris.

  Framtiden för hemstädning

  De flesta vet att man kan få motion utskrivet av doktorn för att förbättra sin hälsa, i många fall får man träffa en personlig tränare. Vad är det som säger att man inte skulle kunna få utskriven hemstädning av doktorn? En ren miljö bidrar aktivt till att din hälsa är bra. Idag så är Sveriges vård inte där men vi hoppas att hemstädning skulle kunna bli i fokus hos politiker och landsting för ett friskare Sverige.