Städa badrummet på 10 min

Städa badrummet på 10 min

Alla har vi varit i situationen att vi ska ha gäster på kvällen, när vi plötsligt upptäcker att man har glömt städa badrummet. Precis innan så har man gjort en riktig touchdown på toaletten, så en städning är ett måste. Du har 10 min på dig för att få ett fräschande rent badrum, här kommer tipsen.

Vi börjar med toaletten, för här måste bakterierna utrotas så fort som möjligt. Ett enkelt tips är då att man tar vanligt skurmedel eller sprit som man häller i toastolen. Ett garanterat säkert sätt att få död på bakterierna. Glöm ej spola!

Nästa uppdrag blir handfatet, den saken i badrummet som dina gäster kommer att använda mest, tillsammans med toaletten. Handfatet är verkligen enkelt, ta något lämpligt rengöringsmedel som du har hemma. Smörj/spruta in handfatet med rengöringsmedlet, därefter tar du en blöt trasa som du sedan torkar av handfatet med. Glöm inte vattenkranen, och under handfatet. Kanske inte jättestor risk att dina gäster tittar under handfatet, men det är bättre att ligga på den säkra sidan.

Du har nu avverkat runt tre minuter för den här städningen. Nu kanske du tänker att du är färdig, men tänk om du ska ha nattligt besök och ni ska använda badkaret.

Badkaret, det största städobjektet som också tar längst tid. Börja med att spruta av badkaret med varmt vatten. Efter det så kan man ta ett rengöringsmedel och spruta in badkaret med. Men om man inte har ett lämpligt rengöringsmedel hemma? Ta då en hel citron, dela den på mitten, ta den ena halvan och doppa i salt. Sedan är det bara att börja smörja in badkaret med citronen. Emaljen kommer att bli skinande ren! Tänk på att inte ta skurskum för det repar emaljen. Torka torrt efteråt.

Jag har bara dusch hemma, hur gör jag då?

Ingen fara, om du vill att kaklet i din dusch ska bli lika skinande ren som emaljen i badkaret. Ta då bara lite citron, ättika och vatten. Om smutsen sitter hårt kan man blanda om så att citron och ättikan blir en större del än vattnet. Häll blandningen i en sprayflaska. Spraya sedan på kaklet. Försök helst inte att spraya små punkter, utan försök spraya i sidled. När man sprayar punkter rinner vätskan ner för kaklet och skapar massa ränder. Låt det verkar någon minut, sedan torka av med en trasa.

Det har nu tagit dig max tio minuter att genomföra städningen, och kvällen är räddad. Gästerna/gästen kommer att bli riktigt imponerade. De kommer säkert tro att det tog en halv dag att genomföra. Kom då ihåg att berätta hur man gör det på tio minuter.

Ett bonustips:

Om du vet att du inte ska använda duschen förrän nästa morgon. Så kan det vara bra att göra rent fogarna också. Eftersom det samlas ganska mycket smuts och lagringar på dessa. Ta då vatten, bikarbonat och potatismjöl och blanda ihop. Degen ska bli ungefär som pasta. Låt det ligga i fogarna över natten. Torka sedan av.

Leave a comment

Om oss

Kunden alltid i fokus

De fina omdömena vi fått är ett bevis på att vi tar alla våra jobb på största allvar. Med vår långa erfarenhet av hushållen på Lidingö så kan ni känna er trygga att vi kommer ta hand om ert hem.

Hemhjälpen på Lidingö AB All rights reserved.