10 städtips som verkligen hjälper

10 städtips som verkligen hjälper

Här kommer tio bra städtips som kommer göra det enklare för dig att sköta städningen. Du kommer nu att få reda på vilka som är de tio bästa städtipsen.

  1. Du har spillt kaffe på din vita tröja, hur kan du då på bästa sätt få bort den här fläcken? Jo du tar vatten som du blandar med lite vanligt YES diskmedel. Häller i en sprayflaska och spraya på fläcken. Sen är det bara att kasta in skjortan i tvättmaskinen så kommer fläcken att försvinna.
  2. Om du har bränt spisen, kan man faktiskt använda sig av socker. Du tar en sockerbit och doppar en del i ljummet vatten, sedan är det bara gnugga mot det brända så kommer det att försvinna.
  3. Du och din partner kanske har svårt att bestämma er för vem det är som ska ta städningen. Det finns då ett enkelt knep för att lösa det här. Ta en tärning och slå tre gånger var, varje nummer har ett eget städområde och yta. Storstädningen blir då av och man kan inte skylla på att den andra fick för lite att göra. Det mest rättvisa systemet.
  4. Om dina köksskåp i köket inte går ända upp till taket så bildas det väldigt lätt en hinna med fett. Nästa gång du städar så kan du lägga dit tidningspapper som du nästa gång vid städning kan byta ut mot ett nytt tidningspapper.
  5. Hur får man bort all smuts och fett från ugns – och grillgallret? Jo hör och häpna, du tar ugn/grillgallret och lägger det i Coca-Cola, gärna över natten. Dagen efter är det bara att gnugga med en bit hopknycklad folie.
  6. Om du har tänkt ett tag att det behövs städas i hemmet. Finns det ett lätt och effektivt knep. Bjud hem någon på fika eller middag. Det brukar sätta fart på en.
  7. För att hålla liv i disktrasan lite längre än i vanliga fall så kan man lägga disktrasan i en kastrull med kokande vatten och lite diskmedel. Det dödar alla bakterier som den har samlat på sig.
  8. Har du spillt vin på din vita tygsoffa? Prova då att ta ett lakan och fukta ner det. Lägg det sedan över fläcken/smutsen. Ta en klädborste och slå med baksidan på lakanet. Smutsen fastnar då lakanet och soffan blir ren.
  9. Avlagringarna på utemöblerna tas bort lättast om du blandar 1L vatten med 2dl ättika. Skölj sedan av med vatten. Var noga med avtvättningen efteråt!
  10. Ett sista och ganska fyndigt städtips. Häll lite vaniljsocker i dammsugarpåsen. Det kommer då att lukta milkshake när du dammsuger. Vilket gör det hela mycket trevligare.

Leave a comment