Källarstädning på ett effektivt sätt

Källarstädning på ett effektivt sätt

Källaren är en plats som i de flesta fallen används som ett förråd. Man slänger ner prylar som man inte längre använder, och efter ett tag så är hela källaren smockfull av gamla grejor. Här kommer de bästa tipsen på hur du gör en så bra källarstädning som möjligt. Din källare kommer att bli användarvänlig igen!

Försök att få lite struktur på städningen genom att skriva upp en punktlista. Börja med det som är mest nödvändigt. Kan ju faktiskt hända att man blir avbruten mitt i städningen av sin sambo för lite belöning;). Vid ett sådant tillfälle är det bara att fortsätta på den listan nästa dag, eller när man får tid över.

Vad är viktigt att ha i källaren?

Jag skulle rekommendera att man köper en avfuktare för att minska risken att mögel ska sprida sig. Många källare är nämligen väldigt fuktiga. Bara positivt om din källare inte är det.

Börja med att rensa bort alla lösa föremål. Man kan tex ställa in dem i något annat rum så länge. Det är också lättast att ta ett rum i taget, blir lättare att hålla reda på hur långt i källarstädningen man har kommit. Tänk på att slänga det som inte ska sparas, lägg det i svarta sopsäckar.

Men hur vet jag vad jag ska slänga?

Man får försöka tänka till och minnas tillbaka när man senast använde just den prylen, om det har gått mer än 3 år sedan sist man använde det. Släng skiten! Om du inte har använt det på 3 år, lär du inte använda det igen.

Tillbaka till städningen! När något av rummen i källaren nu står tomt så kan man börja med att dammsuga av golvet. Använd gärna en gammal- eller en industridammsugare, då det finns risk för att dammsuga upp saker som inte ska dammsugas upp. Helt enkelt en dammsugare som du inte behöver vara rädd om.

När dammsugningen är färdig kan man lyfta ner moppen i källaren och börja moppa av golvet. Ta gärna en trasa också som du kan torka av väggarna med. På det här sättet får du bort den ingrodda smutsen och spindelnäten på väggarna. Använd gärna något citrusaktigt rengöringsmedel när du moppar golven. Citrus lukten gör att det luktar rent!

Genom att städa källaren på det här metodiska sättet kommer det att gå ganska fort och lätt att hålla reda på alla sakerna. Ta även ner din telefon eller radio och spela någon skön spellista från Spotify, så kommer städningen att gå mycket lättare. Ett tips, man kan vara 2 stycken som hjälps åt, en sköter själva städningen medan den andra rensar ur rummen. Kommer att gå mycket fortare! En sådan här städning 3-4 gånger per år så kommer källaren att må toppen.

Leave a comment

Om oss

Kunden alltid i fokus

De fina omdömena vi fått är ett bevis på att vi tar alla våra jobb på största allvar. Med vår långa erfarenhet av hushållen på Lidingö så kan ni känna er trygga att vi kommer ta hand om ert hem.

Hemhjälpen på Lidingö AB All rights reserved.