Städa miljövänligt

Städa miljövänligt

De flesta tror att det tar lång tid att städa på ett miljövänligt sätt. Men så är inte fallet, städning kan vara miljövänlig och ändå gå lika fort som när den inte är det. Då vill man ju hellre göra det på ett sätt som är bra miljön, men som inte tar upp mer tid för det. Här kommer några snabba tips.

Det är den här typen av städning som är den snabbaste och bekvämaste. Det är nämligen så att när man städar miljövänligt använder man oftast det man redan har hemma. Skönt va? Vi kan börja med kylskåpet. Denna heliga plats i huset, platsen som bara spottar ur sig mat. Men hur ska man rengöra denna fantastiska plats. Jo, först och främst så stänger du av kylskåpet och därefter så fyller du en bunke med ljummet vatten och lite diskmedel. Sedan så är det bara att börja torka av. Såhär lätt är det med miljövänlig städning.  Men det är inte slut än, det kommer mer.

Något som kan vara jobbigt att städa, är ju toaletten. Den vill ju ingen städa själv. Speciellt inte om det har varit någon innan som har lagt en atombomb därinne. Det man lättast kan göra för att bli av med lukten, är det gamla hederliga sättet. Tänd en tändsticka och blås sedan ut det. Lovar att det kommer hjälpa. Då har vi kommit till problemet hur vi ska kunna göra rent toaletten utan att använda några farliga kemikalier. Jo återigen så tar vi varmt vatten och diskmedel. För att ta bort det värsta i toaletten kan man även ta två matskedar med ättiksprit, som hälls i holken.

Hur gör man med ugnen då? Den som till och med är svår att städa ur med de farliga kemikalierna. Vi kan väl börja med att du tar vanlig såpa och smörjer in hela insidan av ugnen i såpan. Värm sedan upp såpan till en temperatur av 100 grader Celsius. När det börja bubbla så stänger du av ugnen och låter det svalna. Sen så är det bara att börja torka av, om det finns smuts som sitter rejält prova då att torka med tvålull.

Om du vill rengöra något på djupet, då är ättiksprit bland det bästa miljövänliga alternativet. Även för de små städningarna kan man göra det miljövänligt, till exempel om man vill damma av platta ytor där hemma. Blanda i lite sköljmedel i ljummet vatten, och använd sedan en trasa för att damma av. Sköljmedlet gör så att ytorna inte blir lika statiska.

Om man vill så kan man ju självklart köpa produkter i affären. Men tänk då på att de ska vara svanemärkta vilket betyder att de följer miljökraven. Annars är det som sagt bara att använda sig av sakerna man har hemma.

Och kom ihåg, när du tvättar dina kläder i tvättmaskinen undvik då tvättmedel som innehåller zeolit, EDTA och LAS. Använd också pulvermedel istället för flytande eftersom det oftast innehåller konserveringsmedel.

Leave a comment

Om oss

Kunden alltid i fokus

De fina omdömena vi fått är ett bevis på att vi tar alla våra jobb på största allvar. Med vår långa erfarenhet av hushållen på Lidingö så kan ni känna er trygga att vi kommer ta hand om ert hem.

Hemhjälpen på Lidingö AB All rights reserved.