De bästa städtipsen för ditt badrum

De bästa städtipsen för ditt badrum

Ett välstädat och välskött badrum ger en behaglig upplevelse samtidigt som det blir hygieniskt. Det är viktigt just att det är hygieniskt eftersom det finns mycket bakterier i ett badrum. Här kommer några enkla och effektiva tips för dig som ska städa ditt badrum.

Fula fogar blir som nya

Att fogar får ett riktigt trött utseende med tiden är ingen nyhet. Om du tar bakpulver och vatten, rör om. Pensla sedan på blandningen mellan badrummets fogar och låt stå en stund. Ta sedan duschslangen och skölj av. Viola, vita och fina utan att skava av ytan som med andra metoder.

Torka badrumsspegeln som ett proffs

En mirakelkur är att använda lite spolarvätska och några droppar diskmedel i vatten. Spray på bladningen och torka av med antingen tidningspapper eller med en mikrofiberduk som är specialanpassad till speglar. Tar du en mikrofiberduk som inte är anpassad för speglar så kan dessa tussa av sig.

Badrumporslinet blir som nytt

Många får gula fläckar eller stora ytor som blir gulna i t.ex handfatet. Här är återigen bakpulver en räddare för att få det vitt igen. Blanda i lite vatten, häll på på, låt stå och rengör sedan med en trasa.

Ta bort det ofräscha i duschmunstycket

Dushmunstycket är ett härligt ställe för bakterier och annat att frodas i. Så dessa vill vi bli av med och ett av de bästa knepen är en blandning av ättika, diskmedel och varmt vatten. Häll över lösningen och låt stå ett tag. Spola genom duschmunstycket, upprepa behandlingen några gånger så kommer år av smuts att åka bort.

Missfärgningar i toastolen ett minne blott

Om man inte rengör ofta och noggrant i toastolen så är det lätt att få missfärgningar. Men en liten annorlunda metod är att ta en tablett med maskindiskmedel och stoppa ner i toastolen. Vänta i ca 12-15 min och spola. Om inte allt har gått bort så upprepa behandlingen.

Citronen ger en fräsch upplevelse

Du kanske redan har läst om hur bra en citron är i städning? En riktigt häftig metod för att städa organiskt är att använda sig av salt på en citron. Skrubba sedan med citronen i handfat eller i badkaret. Det blir fräscht och skinande rent.

Lös dina problem med ättika

Ättika är ett supermedel, luktar illa men genom att t.ex gnida in ättika (24%) på fogar, hälla ner i duschmunstycket så löser man upp det mesta. Ha lite tålamod och låt ättikan verka ca 5-10 min.

Om du har några fina tips så skriv gärna en kommentar nedan, och lycka till med städningen av badrummet!

Leave a comment