Hur du underhåller ditt hem mellan husrengöringsbesöken

Hur du underhåller ditt hem mellan husrengöringsbesöken

Att sköta hushållssysslorna är ett heltidsjobb om du låter det vara. Det är därför du anlitade en hushållerska från början! De extra händerna på däck gör det mycket lättare att hålla tvätthögen låg och dammkaninerna borta. Och även om din hushållerska gör ett bra jobb med att sköta de stora städprojekten kan du göra deras jobb lättare (och ditt eget liv bättre) genom att göra vissa saker mellan besöken. Från ytlig sopning till rengöring av kylskåp – att bara ta 10 minuter om dagen för att göra din egen städning är en stor hjälp. Här är sju saker du kan göra mellan grundliga städningar som håller ditt hem i toppskick utan att du behöver svettas.

7 sätt att hålla ditt hem rent mellan hushållsbesöken
Det finns ingen bättre känsla än när ditt hem har fått en grundlig rengöring av proffs. Här är några snabba och enkla strategier för att bibehålla den rena känslan och hålla tillbaka kaoset mellan städbesöken.

1. Plocka upp dina saker
Det här kanske låter som en självklarhet, men kom ihåg att plocka upp dina tillhörigheter regelbundet. Detta inkluderar post, kläder, skor och lådor. Om din hushållerska måste plocka upp högar av saker och antingen slänga eller organisera dem innan de når mattan – har du skapat något av en olägenhet. Din medhjälpare kan ägna mer tid åt att underhålla din lövträ, kakel och matta när det är lätt att komma åt. Renare golv innebär färre allergener i luften, så gör ditt hushåll en tjänst och låt mindre saker ligga runtomkring.

2. Sopa dagligen
På tal om golv, svep eller sop dina hårda golv dagligen. När det ytliga dammet och mjället är borta kan din hushållerska börja med den djupa rengöringen direkt. Även om du inte kommer in i hörnen, håller en snabb fem minuters sopning på morgonen golven i bättre skick inför städdagen. Om du spiller något annat än vatten, försök att torka upp det så att du inte spårar det i hemmet och orsakar behovet av en större djuprengöring.

3. Stapla din tvätt
Måste din hushållerska leta upp alla smutsiga handdukar i huset? Beroende på hur stort ditt hem är kan uppgiften vara tidskrävande för dem eller så kanske de till och med missar några viktiga saker. Gör tvättdagen effektivare genom att hålla dina smutsiga kläder och handdukar i en enda hög eller tvättkorg. Ha en separat hög för handtvättade kläder eller specialkläder så att sorteringen tar mindre tid. Om du har en fläck som behöver särskild uppmärksamhet, gör en anteckning på en whiteboard eller ett anteckningsblock så att instruktionerna är tydliga.

4. Håll ditt kylskåp fräscht
Placera en låda med bakpulver i ditt kylskåp, vilket hjälper till att absorbera potenta lukter. Detta gör inte bara ditt kylskåp till en vänligare plats att vara på hela tiden, utan det gör det också lättare att rengöra. När din hushållerska inte behöver skrubba bort dåliga lukter finns det mer tid för att komma åt det väsentliga i ditt kök. Du bör också städa ut din gamla mat en gång i veckan. Detta förhindrar också dåliga lukter och håller mögel borta.

5. Städa upp spill
Om du märker att gelé droppar ner på sidan av din burk i kylskåpet eller att lite ranchdressing samlas på en hylla, se till att du tar itu med det direkt. När något torkar och fastnar på en yta kräver det mer tid och energi. Städa upp det mesta av röran på plats och din hushållerska kan komma bakom dig och ta hand om detaljerna, som till exempel extra klibbighet. Om du städar upp spilld mat på plats kan du också se till att du inte lockar till dig insekter eller andra skadedjur som din hushållerska måste ta itu med.

6. Slipa apelsinskal
Lägg apelsin- eller citronskal i din avfallskvarn tillsammans med några iskuber. Detta vässar inte bara bladen utan får också rummet att lukta bättre och maskerar doften av den andra maten som du har slängt. Om du vill uppleva den fräscha rena doften av städdag hela tiden, spara dina apelsinskal från frukosten och släpp ner dem i avfallskvarnen så ofta som möjligt. Bryt skalen i små remsor innan du lägger dem i avloppet – du vill fräscha upp rummet, inte täppa till avfallskvarnen!

7. Använd nät på avloppen
Att be din hushållerska att rensa bort hår från dina avlopp är en tidskrävande uppgift. Du kan förhindra proppar och smuts i dina avlopp genom att lägga ett nylonnät ovanpå. Detta kommer att fånga upp håret, och sedan är allt du behöver göra att tömma nätet. Dina avlopp kommer att vara fria från skadliga proppar och både din rörmokare och hushållerska kommer att tacka dig!

Slutsats
Din hushållerska hjälper till att hålla golven blanka och bänkskivorna polerade, men du kan göra alla en tjänst genom att underhålla saker och ting dagligen. Dela upp uppgifterna på ett hanterbart sätt genom att dela upp och besegra med din familj eller skapa en kalender där du utser vissa uppgifter för varje dag i veckan. Oavsett hur du sköter dina egna städuppgifter, kan du med hjälp av att hjälpa till mellan besöken göra ditt hem till en bekvämare plats att vara på! Om du behöver extra hjälp kan du be din hushållerska om professionella tips för att upprätthålla en ren plats hela tiden.

Om oss

Kunden alltid i fokus

De fina omdömena vi fått är ett bevis på att vi tar alla våra jobb på största allvar. Med vår långa erfarenhet av hushållen på Lidingö så kan ni känna er trygga att vi kommer ta hand om ert hem.

Hemhjälpen på Lidingö AB All rights reserved.