Tips när du putsar speglar och fönster

Tips när du putsar speglar och fönster

Att få skinande rena speglar och fönster är inte alltid lätt. Om man inte vet hur man gör dvs. Vi lär dig några expertknep för ett strålande resultat.

Alla som någon gång putsat fönster eller speglar förstår snabbt att städmaterial som fönsterputs inte är någon höjdare. Fönsterputs som man köper ger nästan alltid ett flammigt resultat. En del upplever det som kladdigt.

Nu ska ni få två magiska saker att testa.

Te-metoden

Är du kaffedrickare så får du lära dig att brygga starkt te. Brygg extremt starkt te! Behöver inte vara Cream Earl Grey från NK utan det ska bara vara svart te. Häll över det svarta te´t i en sprayflaska. Ska gärna vara så findimmigt som möjligt från sprayflaskan. Spray lösningen över fönstret eller spegeln. Torka rent.

Spolarvätska

En av de mest effektivaste blandningarna är spolarvätska och diskmedel. Ta lite spolarvätska och sedan några droppar diskmedel i vattnet. Rör om och häll i en sprayflaska som är findimmig. Spray lösningen över dina fönster eller spegel. Torka av. Riktigt effektivt när du ska putsa dina fönster eller spegel.

Vilken temperatur ska vattnet vara när man putsar fönster eller speglar?

Det finns lite olika svar på frågan men det här är det vi anser är bäst:

Sommaren – Använd kallt

Vinter – Använd varmt vatten

Torka med tidningspapper

En av de klassiska metoderna som funkar utomordenligt bra är att torka rent med tidningspapper. Använd en skrapa först, för att sedan torka rent restytor med tidningspapper. Kanske är det här räddningen för tidningsbranchen…det funkar riktigt bra! Eller en helt ren mikrofiberduk som är specialanpassad för fönster funkar också bra, se till att den är ren!

Bonustips – hur slipper man imma på fönstret?

Det här är ett tips som verkligen ger en WoW känsla, att få immfria speglar är fantastiskt.

Du behöver raklödder som du sedan masserar in på ytan. Torka rent med en ren trasa.

Leave a comment