8 enkla tips – Så får du ditt hem att dofta gott

8 enkla tips – Så får du ditt hem att dofta gott

Ditt hem ska vara ljuvligt, både att det är rent och välskött men även att det doftar gott. Vi har 8 fina tips på hur du förvandlar ditt hem till en sensation för ditt doftsinne.

 

1. Doftgryta

Sjud vatten i en liten kastrull och tillsätt citrusskivor och örter tex lavendel eller mynta. Värmen genomsyrar den söta doften i hela huset – ett enkelt trick som är lika härligt både till fest och vardags.

2. Gör din egen doft i fyllda burkar

Detta påminner om doftgrytan, men kan förberedas och sparas till rätt tillfälle. Ta rengjorda burkar tex från sylt. Stoppa ner det som du tycker doftar gott, tex kanelpinnar, torkade äpplen, stjärnanis, torkade apelsinklyftor, tranbär, lavendel, rosmarin mm. Skruva på locket. När du vill att hemmet ska dofta gott så öppnar du burken och häller på hett vatten så sprider sig en underbar doft i hemmet.

3. Tips mot dålig avloppsdoft i köket

Luktar det illa från avloppet? Om så är fallet, kanske du ska kontrollera under diskbänken så det inte ligger gamla matrester som hamnat utanför sopkorgen. Om det verkar komma från själva avloppet kan du börja med att hälla i lite diskmedel, gärna med någon god doft tex citrus. Låt vara i några minuter. Häll sedan i kokande vatten i avloppet så kan den illaluktande doften försvinna. Om lukten kvarstår, häll i en 1/2 kopp bakpulver med efterföljande hett vatten.

4. Placera doftljus strategiskt

Doftljus är ett självklart alternativ för att få hemmet att dofta gott, men tänk på att dess placering kan öka deras effektivitet. Du kan tex sätta ett doftljus i garderoben, utan att tända såklart. Tyger absorberar den goda doften och du blir positivt överraskad när du öppnar dörren nästa gång.

5. Ta med utsidan in

Krukväxter rengör luften och förskönar ditt hem. Och många växter erbjuder även trevliga dofter t ex geranium, arabisk jasmin, eukalyptus, Gardenia, Corsage orkidéer och kubansk oregano.

6. Rengör ventilation och luftventiler

Rengör luftinsläpp, ventilation. Använd rengöringsmedel med fräsch doft. Se även till att rengöra spisfläkten från fett och smuts. Såpa med citrusdoft är ett bra och miljövänligt alternativ för rengöring.

7. Slå på ugnen

Inget slår doften av nybakat. Ska du ha främmande så baka bullar, kakor eller färskt bröd så sprider sig denna fantastiska fräscha doft i hela ditt hem.

8. Använd nytvättade lakan

Nytvättade lakan kan dofta himmelskt gott. Prova att placera nytvättade lakan i garderoben eller byrålådan för att sprida en god doft till övriga textilier.

Om oss

Kunden alltid i fokus

De fina omdömena vi fått är ett bevis på att vi tar alla våra jobb på största allvar. Med vår långa erfarenhet av hushållen på Lidingö så kan ni känna er trygga att vi kommer ta hand om ert hem.

Hemhjälpen på Lidingö AB All rights reserved.