Storstädning – alla fina knep du måste veta

Storstädning – alla fina knep du måste veta

Nu är det dags för storstädningen. Städningen som alla fruktar, och helst skjuter på i tiden. Men det tycker jag låter som en struntsak. Jag vet en del bra knep, som ska göra din storstädning lite lättare och bättre genomförd. Så var beredd för här kommer tipsen som kommer att rädda din storstädning.

Börja med att städa ett rum i taget. För enklast städning, lyfter vi ut alla möbler och börja först när rummet är tomt. Vi börjar sedan med att damma av alla lister, både golv- och taklister. Glöm inte elementen! I hyllorna som du har burit ut ur rummet, damma av de också och sakerna som står i hyllorna. Efter det här så är det dags att dammsuga rummet och sedan blötlägga det med en mopp. Alltså en golvmopp, inte hunden;).

Sedan är det faktiskt dags för sängen, ta ur alla kuddar, lakan och madrasser. Vädra de utomhus om möjligt. Ta därefter fram dammsugaren och dammsug alla sängkläder och madrasser. Kan behövas efter en ”het” vinter. Fortsätt sedan med garderoberna, ta ur alla kläder, titta vad som ska behållas och vad som ska slängas/skänkas. Släng/skänk iväg!

Vi fortsätter sedan med att dammtorka av möblerna, ett bra knep är att lägga på ett blött lakan på möblerna, och ta sedan en dammpiska av något slag. Slå med dammpiskan på möblerna, det här kommer resultera i att dammet fastnar på det blöta lakanet. Ett smidigt och snabbt sätt att få rent möblerna.

Badrummet är en viktig plats som också behöver sig en städgenomgång. Moppa/skura av hela badrummet. Tänk på att göra rent toaletten med borsten och diskmedel. Glöm inte att brunnen är viktig att göra rent också. Den glöms väldigt lätt. Det här görs lättast genom att ta loss brunnen och blanda sedan diskmedel och ättika. Tvätta av med en trasa eller svamp.

Sist men inte minst så har vi ju köket. Där är det viktigt att tänka på köksfläkten som annars glöms. (Finns en artikel här på hemsidan som du kan läsa om du vill veta de bästa städtipsen på en köksfläkt). Kom ihåg fläkten i badrummet också! försök städa bakom spisen om det är möjligt. Dammsug och blötlägg efteråt. När du ska torka av lampor och ljuskronor från damm, går det bra att använda sig av vatten, såpa eller ättika.

Du har nu fått en del tips på hur man hanterar en storstädning. Det betyder dock inte att du ska sluta med den vanliga veckostädningen. Dammsug och gör rent som du brukar göra. Helt enkelt, fortsätt städa som vanligt efteråt.

Hej och hå städa på!

Leave a comment

Om oss

Kunden alltid i fokus

De fina omdömena vi fått är ett bevis på att vi tar alla våra jobb på största allvar. Med vår långa erfarenhet av hushållen på Lidingö så kan ni känna er trygga att vi kommer ta hand om ert hem.

Hemhjälpen på Lidingö AB All rights reserved.