Håll dig frisk med ingefära

Håll dig frisk med ingefära

Ingefära är en inte bara gott i matlagning utan används även som en medicinalväxt. Det kan motverka illamående, framförallt vid åksjuka, sjösjuka eller graviditet. Ingefära fungerar även lugnande för magen, minskar gaser och stimulerar ämnesomsättning och matsmältning. Den har även antiinflammatoriska egenskaper och kan användas vid ledsmärta och migrän då ingefära hjälper till att minska smärta och svullnad. Ingefära har också en påverkan på det onda kolesterolet och stimulerar kroppen till att utsöndra galla så fettet bryts ned. Ingefära påverkar och ökar kroppens blodcirkulation och kan förhindra högt blodtryck, stroke och hjärtsjukdomar. Ingefära sägs vara effektiv mot förkylningar då den har antibakteriella egenskaper som stärker immunförsvaret pga antioxidanter.

Här får du två härliga, hälsosamma och enkla recept med ingefära.

Ingefärste:

  1. Koka upp vatten och häll upp i en kopp.
  2. Riv ingefära (ca 1 cm) grovt och häll i koppen.
  3. Tillsätt färspressad citron
  4. Rör ner houng efter smak

Ingefärsshots:

Ingredienser:

200 g färsk ingefära

1 liter vatten

½ dl honung

2 citroner

1 chili

Gör så här:

  1. Riv ingefäran grovt med skalet på och lägg i vattnet. Värm upp blandningen, men inte över 60 grader. Låt sjuda i 20 minuter. Koka ej då detta gör att delar av allt det nyttiga försvinner.
  2. Grovhacka chili och lägg ner i blandningen. Chili är bra för förbränningen. För de som är känsliga mot hetta kan utesluta chili från receptet.
  3. Sila av ingefäran och chilin och blanda i honungen medan det fortfarande är ljummet (40 grader)
  4. Låt svalna och pressa sedan i citronerna. Sila och häll i en flaska.
  5. Förvara i kylskåpet. Hållbarhet ca 1 månad.

Leave a comment

Om oss

Kunden alltid i fokus

De fina omdömena vi fått är ett bevis på att vi tar alla våra jobb på största allvar. Med vår långa erfarenhet av hushållen på Lidingö så kan ni känna er trygga att vi kommer ta hand om ert hem.

Hemhjälpen på Lidingö AB All rights reserved.