Varför såpa räddar din städning

Varför såpa räddar din städning

Såpa? tänker nog många nu, inte kan det vara så lätt? Det måste väl finnas bättre val som också är mer miljövänliga? Faktum är lite såpa kan göra stor skillnad, och de flesta såporna på marknaden idag är miljövänliga.

Se till att ha en flaska såpa hemma i huset, så kommer det aldrig att bli någon panik när det ska städas, 15 minuter innan gästerna kommer. Fungerar jättebra när dina specialmedel har tagit slut eller du har glömt att fylla på förrådet. Det finns även såpa som fungerar riktigt bra om det skulle vara någon i familjen som är allergisk.

Men hur fungerar såpa, och vad kan man använda den till?

Det kan vara så enkelt som att rengöra glasögonen till att ta bort fläckar på kläderna. Ja, du hörde rätt! Bara att ta lite såpa på fläcken och gnugga lite, fläcken kommer sedan vara borta. Man kan även hälla såpa i tvättmaskinen, det sliter nämligen mindre på klädernas egen färg. Men tänk då på att gulsåpa ska vara till vita kläder och grönsåpa ska man ha till mörka kläder.

Finns det flera användningssätt?

Självklart gör de det! Man kan ju till exempel göra blåsbubblor, kul för hela familjen! Här kommer ett recept på hur man görJ

1 dl såpa (gul eller grön)
1/2 dl koncentrerad diskmedel
1 krm bakpulver
4 dl vatten

Kommer även barnen att vara nöjda. Ni vet när sovrumsdörren knarrar så förbannat. Man tänker nu ska jag smyga in, så kommer halva dörren upp och sedan knaaaaarrrrrrrrrr. Pågrund av den här lilla missen har man väckt halva huset. Som tur är så finns det såpa. Såpan kommer och räddar dig ännu en gång. Bara att smörja in gångjärnen med lite såpa och problemet kommer att vara ur vägen.

Som ett exempel, du har gäster som kommer om 10 minuter och du märker att det luktar bränt. Så ser du, på spisen, det är stora brännfläckar från när du förberedde middagen. Bara att ta fram såpan och sprutar på spisen, låt sedan verka i några minuter, torka sedan av med en trasa och vips så är det borta. Och det kommer att lukta gott och nystädat. Såpan kommer även att fungera utmärkt när du behöver torka av golven i huset/lägenheten.

Såpa är nämligen universal, den går att använda i alla rum i huset. Miljövänlig och fungerar bättre än alla specialmedel som finns att köpa. Dessutom skadar du inte dina lungor. Så kör hårt! Visa dina grannar att du inte är rädd för att städa.

Leave a comment

Om oss

Kunden alltid i fokus

De fina omdömena vi fått är ett bevis på att vi tar alla våra jobb på största allvar. Med vår långa erfarenhet av hushållen på Lidingö så kan ni känna er trygga att vi kommer ta hand om ert hem.

Hemhjälpen på Lidingö AB All rights reserved.