Höststädning är enkelt och roligt

Höststädning är enkelt och roligt

Det kanske låter tråkigt att börja tänka på hösten, redan nu! Det har ju precis blivit vår och snart är sommaren här. Men som vi alla vet så går sommaren väldigt fort. Därför bäst att vara på säkra sidan.

Höststädningen är mycket lik vårstädningen, det är mycket som ska fixas och donas innan vädret blir för kallt. Men en höststädning behöver inte vara lika noggrann som en vårstädning.

Trädgården

Är en mycket viktig del av höststädningen, troligtvis den platsen du lägger ner mest tid på. Men här ska man faktiskt tänka på att inte vara för noggrann då man ska tänka på de små djuren som behöver någonstans att ta vägen när vintern kommer.

Börja med att klippa gräsmattan först, eller sist för den delen också. Klipp gräset så sent som möjligt innan vintern. Ett tips kan vara att när man märker att gräset slutat växa, då klipper du det en gång till. På det här sättet kommer gräsmattan att vara kort när vintern kommer antågande.

Glöm inte att tömma alla behållare som det står vatten i, så att det inte fryser till is. Och precis som på våren så oljar du in utemöblerna så att de får en bättre hållbarhet. När vi ändå är inne på olje spåret, ta och olja in dina redskap så att de håller sig fräscha under vintern. En ganska enkel och snabb höststädning av trädgården. Och för att göra det hela lite roligare så kan man ju faktiskt stoppa in ett par hörlurar och lyssna på bra musik. (Här på hemhjalpen.nu har vi faktiskt lagt upp en bra städspellista bland artiklarna, kolla in den vetja!)

För att liva upp det ännu mer, kan man göra det till en tävling. Om ni är två personer i hushållet kan ni dela upp sysslorna på hälften var. Den som är klar först vinner! Och vad är vinsten då? Jo det bestämmer ni själva, men gärna något roligt såsom att förloraren ska vara den andras slav både i och utanför sängen;).

Men hur ser en höststädning ut inomhus?

En höststädning inomhus är ungefär som en vårstädning bara att det är lite mindre att göra. Men tänk på att städa igenom hela lägenheten/huset. (bra knep för detta finns i de andra artiklarna på hemsidan). Precis som på våren! Det man kan skippa i att göra, är att göra rent fönstren då det på hösten finns stor risk för frost. Men om man vill, gör det i så fall tidigt på hösten eller anlita en Professional firma.

För att få det hela lite roligare kör vi på samma knep som utomhus städningen, fast när ni ska skrubba golvet, varför inte göra det Pippi Långstrump style. Kan inte lova att er inomhus städning kommer att gå fort efter utomhus städningen;).

Så vem blir vinnaren i er familj som får njuta av en heldagsbetjäning. Kom igen! Kör hårt!

Leave a comment

Om oss

Kunden alltid i fokus

De fina omdömena vi fått är ett bevis på att vi tar alla våra jobb på största allvar. Med vår långa erfarenhet av hushållen på Lidingö så kan ni känna er trygga att vi kommer ta hand om ert hem.

Hemhjälpen på Lidingö AB All rights reserved.