Hur städar man efter ett husdjur?

Hur städar man efter ett husdjur?

Jo, det finns faktiskt en hel del knep på hur man ska tas med djurhår. Jag har själv två stora hundar, jag vet att håret sätter sig överallt. Det är en mardröm! Ibland känns det som det är omöjligt att få bort. Men som tur är så finns det knep för det här problemet. Jag har lärt mig en del under åren med två hundar. Läs och lär.

Det första man tänker på, när det kommer till städning och djur. Det är mattorna och golven, där det mesta av håren brukar lägga sig. Speciellt i hörnen, där dammet blandas ihop med håret, blir som stora dammråttor i hörnen. Här finns det faktiskt ingen bättre lösning än att dammsuga och blötlägga golven ett par gånger i veckan. Om man har ett långhårigt djur, kan det tyvärr krävas dammsugning nästintill varje dag.

Men om det här låter som mycket jobb så finns det faktiskt en bra lösning på det hela, men det kostar lite. En robotdammsugare! Fungerar ungefär likadant som robotgräsklipparen. Om det är något som man inte vill lägga pengar på så får man helt enkelt vara noggrann med städningen.

Det finns ett annat område som är jobbigt att hantera när det kommer djurhår, nämligen möblerna. På trämöbler går det bra att använda sig av möbelpolish. Ta det på en bommullstrasa, som du sedan stryker över möblerna. Det här gör så att möblerna inte samlar på sig hår så lätt. Blir även lättare med städningen framöver.

Men hur ska man göra på de stoppade möblerna då?

Jo, lättast här är faktiskt att bara ta ett par vanliga gummihandskar som du blöter ned. Därefter är det bara att dra med handen över möblerna som har hår på sig. Håret kommer då att fastna på handskarna. Sedan när handskarna är fulla med hår är det bara att blöta ner de igen och börja om, tills allt hår är borta från möblerna. Ett smidigt och lätt sätt som är vänligt mot både djuret och miljön.

Tänk på att all städning av djurburar görs bäst utomhus eller inne på badrummet där det är lätt att städa. Kan vara bra med storstädning av buren lite då och då. Det här gäller även hundburarna man har i bilen. Ta och dammsug de då och då. Så att håret inte hinner förflyttar sig igenom hela bilen. En fördel är också att det kommer inte att lukta lika mycket hund i bilen sen heller.

Lycka till med hundjobbet

Leave a comment