Hur man undviker COVID-19 Rengöringsutbrändhet

Hur man undviker COVID-19 Rengöringsutbrändhet

Allt vi har gjort de senaste dagarna är att tvätta händerna, torka av saker och ting, damma av och spreja desinfektionsmedel. Det verkar som om ingenting någonsin är tillräckligt rent, men vi kan alla erkänna att vi har tröttnat på den ständiga listan över saker som ska rengöras och vi har börjat spara på det mesta. COVID-19-trötthet är verklig och alltför vanlig.

För att undvika att du blir utbränd av städning är vi här för att dela med oss av 10 tips för att förkorta din städtid. Genom att följa dessa tips kommer städningen att bli enklare (ja, så enkelt som den kan vara!) och ta mindre tid i anspråk. Detta innebär mer tid för saker som är viktiga för dig – från netflix till familjetid, vi har allt du behöver.

 • Förvara rengöringsmedel på rätt sätt. Försök att förvara dina städprodukter för varje rum nära det rummet. Det betyder att de produkter som du bara använder för att städa badrummet ska ligga i eller nära badrummet. Samma sak gäller för köket. När det gäller allmänna rengöringsverktyg (mikrofiberdukar och dammdukar) förvarar du dem i samma garderob eller utrymme.
 • Städa i rätt ordning. Spara tid genom att damma innan du dammsuger. Genom att göra detta kommer du att dammsuga upp allt damm som har fallit ner på golvet. Avsluta alltid med att moppa.
 • Låt inte tvätten samlas på hög. Har du någonsin öppnat garderoben för att leta efter en handduk och upptäckt att du inte har någon? Det är ingen skam att detta händer, men när det händer innebär det bara en dag full av tvätt. Försök att göra tvätten i takt med att den samlas så att du inte blir överväldigad.
 • Använd rätt mängd rengöringsmedel. Ordspråket mindre är mer kunde inte vara mer sant när det gäller rengöringsmedel. Genom att använda mer rengöringsmedel än vad som är föreskrivet slutar det med att du bara skjuter runt rengöringsmedlet och inte tar bort smuts. Börja alltid med lite och tillsätt mer vid behov.
 • Rengör dina rengöringsmedel. När bytte du senast ut din dammduk? Om du inte kan komma ihåg det är det dags för en ny. Samma sak gäller för rengöring av din dammsugare. Du kan bara städa bra om du har rena verktyg.
 • Rengör ditt kylskåp regelbundet. Gör det till en vana att rensa ditt kylskåp minst en gång i veckan. Om ditt kylskåp är överfyllt gör du en lista över vad du har i det som du kan hänga på dörren.
 • Lägg papper på sin plats. Papper är en smygande liten dammmagnet. Kvitton, kontoutdrag, räkningar, vi har alla en hög som bara ligger där. Vi säger att vi ska städa den en dag, men vi vet att den dagen aldrig kommer. Anteckna att du ska städa bort alla lösa papper (arkivera dem, kasta dem).
 • Städa utan distraktioner. Vi blir alla distraherade när vi gör saker som vi normalt sett inte gillar att göra (som att städa). För att se till att du är så effektiv som möjligt tar du bort alla distraktioner. Överväg att sätta telefonen på flygplansläge, spela lite musik och få det gjort.
 • Skapa goda vanor och behåll dem. När du har städat ditt hem och ställt tillbaka allting där det hör hemma ser allting så rent och snyggt ut – se till att hålla det så! När du kommer in genom dörren, häng din jacka där den hör hemma (samma sak med nycklarna) och sparka inte bara av dig skorna. Genom att hålla ditt hem organiserat från det ögonblick du städar, desto längre kommer det att hålla sig rent.
 • Ta hand om små uppgifter när du har tid. Den gyllene regeln bör vara att om det tar mindre än 5 minuter att göra och du har 5 lediga minuter, gör det. Det kan vara att tömma diskmaskinen, diska, torka av diskbänken eller sortera tvätten. Genom att skapa denna vana kommer det inte att kännas så skrämmande att städa varje vecka.

  Städning kan tyckas oändlig men vi hoppas att de tips vi har delat med dig gör det lite lättare – du klarar det!

Om oss

Kunden alltid i fokus

De fina omdömena vi fått är ett bevis på att vi tar alla våra jobb på största allvar. Med vår långa erfarenhet av hushållen på Lidingö så kan ni känna er trygga att vi kommer ta hand om ert hem.

Hemhjälpen på Lidingö AB All rights reserved. Made by Mailsnap