Vilka ytor och områden bör du desinficera mest?

Vilka ytor och områden bör du desinficera mest?

Vi har hört det i flera månader och det har fastnat i våra hjärnor: rengör och desinficera områden som används ofta för att bekämpa spridningen av COVID-19. Dessa områden kan tyckas vara självklara, men det kan finnas några som du glömmer bort. Vanligt använda områden kan variera för olika hushåll, men här är några som vi tycker att du bör desinficera ofta (och kanske missar).

I varje rum i ditt hem är detta områden som du bör desinficera dagligen:

Dörrhandtag. Varje gång du går in i eller ut ur ett rum är detta en yta som du rör vid. Se till att desinficera dörrhandtag i ditt hem och de som står utanför.

Lås och dörrlås. Precis som du rör vid dörrhandtag hela tiden, rör du också denna yta varje gång du låser din dörr. Glöm inte att torka av den.

Ljusbrytare. Precis som dörrhandtag trycker du dagligen på en ljusbrytare för att tända eller släcka en lampa eller aktivera en fläkt.

Termos eller temperaturkontrollenhet. När vädret värms upp är det några av oss som försöker få igång luftkonditioneringen. Torka av alla knappar eller rattar för att se till att alla bakterier försvinner.
I badrummet och köket:

I badrummet och köket.
Vi tvättar normalt inte våra händer när de är rena och därför kan våra kranar vara fulla av bakterier. Torka av kranen ofta med en desinficerande torkduk eller spraya med ett rengöringsmedel.

Din diskbänk. Precis som din kran ser din diskbänk mycket smuts från dina händer, ditt ansikte och alla matvaror du tvättar. Se till att inte förbise detta område.

Alla bänkskivor eller hårda ytor. Det går inte att förneka att vi alla placerar saker här och där utan att tänka efter. Från matvaror till hårprodukter och till och med husdjur som inte känner några gränser har våra diskar sett allt.
Allmänna rengöringsmetoder:

Handdukar och tyg. Även om det finns olika bevis för att COVID kan leva på tyg kan det inte skada att byta ut handdukar i kök och tvättrum regelbundet.

Bord och skrivbord. Eftersom ett stort antal av oss flyttar över till att arbeta hemifrån har vi nu en ny arbetsplats. Håll din arbetsplats ren genom att ta bort damm och rengöra de områden där mycket handarbete förekommer. Får du ofta kaffefläckar så se till att rengöra de snabbt så de inte gror in.

Datorer, handhållna enheter och fjärrkontroller. Låt oss erkänna att vi har haft mycket tid över sedan pandemin startade och vi har vänt oss till Netflix och börjat vår resa för att arbeta hemifrån. Men om du ska vara ärlig mot dig själv, kan du minnas när du senast rengjorde din dator, din iPhone eller din tv-fjärrkontroll? Om du inte kan det är det dags för en avtorkning.

Vi är inte alla perfekta och vi kommer att glömma att rensa vissa områden på vägen, men fundera på att göra en checklista för städning för att hålla dig på rätt spår.

Om du någonsin är osäker på vilken produkt du ska använda för att städa har vi allt du behöver.

Om oss

Kunden alltid i fokus

De fina omdömena vi fått är ett bevis på att vi tar alla våra jobb på största allvar. Med vår långa erfarenhet av hushållen på Lidingö så kan ni känna er trygga att vi kommer ta hand om ert hem.

Hemhjälpen på Lidingö AB All rights reserved. Made by Mailsnap