15 tips – Smarta husmorstips som gör stor skillnad

15 tips – Smarta husmorstips som gör stor skillnad

Ett rent och städat hem är inte bara underbart att bo i utan det är hälsosamt. Så här kommer några riktigt smarta tips som inte tar lång tid för att hålla ditt hem fint och rent.

1. Gör hemmagjort superstädmedel

Attgå och köpa spray som ska rengöra är helt bortkastat och brukar inte vara så hälsosamt för miljön. Gör ditt egna supermedel med hjälp av saker du säkert redan har i ditt hem.

Såhär gör du:

1. Ta en sprayflaska

2. Fyll med 4 teskedar bakpulver och 3 dl varmt vatten.

3. Skaka om och spray på ingordda ytor

2. Illaluktande skor

En annan riktigt fin sak man kan använda bakpulver till är illaluktande skor. Prova att hälla i lite i skorna och ha det över natten. Samma sak gäller med t.ex din gymväska, ryggsäck.

3. Pennfärg på träbordet

Barn ska ha kul och vara kreativa. Dock kan det ibland bli en hel del färg på träbordet efter de är klara. Det är inga konstigheter, ta lite tandkräm och gnugga på färgen så försvinner den.

4. Illaluktande soptunna

Sopor ska man hantera snabbt, fyll inte upp för mycket. Ibland så kommer sopor utanför och då kan det börja lukta illa. Ett enkelt sätt är att ta lite citronskal och lägga i botten på soptunna. Då får du en riktigt trevlig lukt.

5. Barn som målat på väggen

Du har precis målat om, dina barn vill leka Picasso och gör väggen till en stor målning. Bli inte arg på barnen, det går att lösa enkelt. Ta din magiska planning med bakpulver och vatten på en trasa. skrubba lätt på färgen så försvinner den.

6. Intrasslat hår i borsten

Gammalt hår på borsten blir ganska äckligt med tiden. En av de smartaste sätten är att ta såpa i varmt vatten. Blöt borsten i lösningen under några minuter och sedan är det lätt att ta bort håret.

7. Illaluktande husjdjur

Att en hund luktar som en gammal disktrasa är inget nytt, men hur får man bort lukten? Återigen så är det bakpulver och vatten som gäller för att få bort lukten från djuret.

8. Få dina sneakers vita och fina igen

Sneakers har ofta lite tjockare vitt gummi och det blir med tiden smutsigt. Ett enkelt sätt att få det som nytt igen är att använda tandkräm. Vi vet inte om tandkräm med extra white funkar bättre men värt att prova.

9. Nysta upp smycken

Smycken kan ibland nysta ihop sig som en knut och då svåra att få upp igen. Prova att hälla lite babypulver på knuten och använd en liten pin för att ta upp knuten. Riktigt enkelt tips.

10. Gör handdukar mjuka som på hotell

Handdukar är superhärliga när de är mjuka. Men på ställen som har hårt vatten så kommer handdukar och annan textil aldrig mjukt när man har tvättat dessa. Prova att tvätta handdukarna i riktigt varmt vatten och häll i en kopp ammoniak så kommer det lösa upp mineralerna i vattnet som gör textilerna hårt.

11. Få bort fläckar från skärbrädan

Råvaror färgar av sig och speciellt grönsaker med naturliga starka färgämnen. Röbeta är en klassiker. För att få bort färgen från skärbrädan så häll lite bakpulver på färgen och sedan gnuggar du med en citron så försvinner den.

12. Gör din egen himmelsk doftspray

Vit vinäger är ett supermedel när det gäller städning. Blanda 50% vit vinäger med 50% vatten. Sedan tar du apelsinskal och häller ner i sprayflaskan. Låt stå i ca 1 vecka.

13.Få din koppar att glänsa igen

En av de märkligaste knepen, ta ketchup på en trasa och börja putsa. Det kommer glänsa som aldrig förr!

14. Repor på träskivor

Små repor på träskivorna är enkla att få bort. Ta en valnöt och gnugga på repan så syns den inte längre.

15. Rengör porslin med vodka

Vodka kommer göra så ditt porslin blir skinande igen. Ta en mjuk trasa och polera upp ditt porslin.

Leave a comment