15 saker gäster förfäras av när de kommer på besök

15 saker gäster förfäras av när de kommer på besök

Att bjuda in gäster är trevligt. Dock så brukar gäster förvänta sig både det ena och det andra av komma till ert hushåll. Här har vi samlat ihop lite saker som de ofta reagerar på och kanske vad man förbereda innan.

 

Husdjuren är överallt.

Du kan inte veta exakt vad dina husdjur gör när du inte är hemma, men när du är med dem, håll koll på dem. Om du märker att de hoppar på köksbänkar och matbord bör du omedelbart få dem att sluta. “Jag avskyr när husdjur tillåts på arbetsytor i köket” säger PR-specialisten Catherine Fahy Green från Drink PR. Du kanske inte tycker att det besvärar men gäster vill antagligen inte äta eller laga mat där en husdjurs smutsiga tassar varit.

Smutsig disk fyller hela köket.

De flesta av oss försöker bli av med disken så snart vi är färdiga med en måltid, men ibland kommer livet emellan och plötsligt är högen med disk mer som ett berg än en hög. Än värre är när det finns mat intorkat på tallrikar och bestick. “När jag bodde i studentlägenhet låg det rester överallt, men nu när jag som vuxen går hem till någon som har en halväten äggsmörgås från i förrgår liggande i köket får det mig att rysa av obehag” säger Bill Fish, grundare av Tuck. Vi håller med.

Sopor ligger både här och där.

Nya föräldrar känner till hur svårt det är att hålla ett hem rent medan man sköter en bäbis. Innan gästerna anländer är det en god idé att titta till ditt hem och slänga smutsiga blöjor i soporna. “Som fastighetsmäklare har jag sett sopor, husdjurs avföring och smutsiga blöjor ligga överallt i folks hem” säger fastighetsanalytikern Allison Bethell.

Posten är allt annat än sorterad.

Man behöver inte gå till extremer vad gäller organisation, men att ha några mappar för papper och post kan hjälpa. “Höga torn av papper på köksbänken och lådor fulla av allt från glödlämpor till strumpor kan göra att hemmet känns belamrat och visuellt kan det bli jobbigt med så mycket att ta in” säger organisationsexperten Rachel Rosenthal.

Badrummet är smutsigt.

Badrum är ställen där vi sköter vår hygien varför det självklart är mycket viktigt att de är fläckfria. “Badrummet tyder på hur hemmets ägare sköter den allmänna renligheten i hemmet” säger Caleb Beck, hälsocoach på Maple Holistics. “Vardagsrummet kanske är rent till ytan men det är i detaljerna som man ser hur hemmet egentligen sköts.”

Det har inte dammats av på veckor.

Damm är ett uppenbart tecken på att du inte prioriterat städningen. Ventiler, bänkar, fotoalbum och hyllor täckta av damm är något som gäster oftast inte uppskattar. “Ärligt talat vill jag inte sitta bland dammiga souvenirer från en semesterresa för tio år sen” förklarar Andrew Selepak, PhD. Andrew, du är inte ensam.

Det liknar en taxidermist arbetsplats.

Din hobby, eller ditt jobb, kanske är inte är särskilt trevligt för besökare. “När vi gick in i grannarnas hem blev jag helt chockad av en katt och hund som låg vid eldstaden” berättar Jim Zamichieli från Hill & Associates. Men det obehagliga var att husdjuren inte levde. “Vår granne hade använt sig av en taxidermist för att stoppa upp de älskade husdjuren som avlidit för några år sen. Detta var en detalj i inredningen som jag bara inte kunde komma över”. Vi kan förstå varför.

Hundens säng är mitt i rummet.

Om du inte rengör din hunds säng varje dag är det troligt att den är täckt av din hunds naturliga odörer, päls och skräp utifrån. “Att se stora hundbäddar och klösmöbler för katter när man går in i ett hem är inget jag uppskattar” säger Lance Marrs, fastighetsmäklare hos Living Room Realty. Det är bättre att ha husdjurens möbler på en mer diskret plats och kanske tvätta av dem innan gästerna kommer på besök.

Det finns smutskläder i vardagsrummet.

Självklart är det första man vill när man kommer hem efter en lång dag på jobbet att byta om till bekvämare kläder, men när du tar av kläderna är det klokt att lägga dessa direkt i smutskorgen, särskilt om du ska ha familj eller vänner som middagsgäster. “När jag kommer hem tar jag omedelbart av mig min BH. En dag när en bekant kom över nämnde hon hur hon sett mina underkläder överallt, på kapphängaren, på en stol i vardagsrummet, på en hylla i badrummet och så vidare” berättar författaren Melissa Meade. “Det var enormt pinsamt.”

Möblerna är täckta av husdjurens päls.

Du har allvarliga problem om du inte kan sitta på soffan utan att ha en klädroller i närheten. “Även om ditt husdjur är rent, och även om ditt hem är rent, kommer päls från husdjur att få gäster att känna att ditt hem inte är välstädat. Det kan få vissa att känna att de inte kan slappna av utan oroar sig för att bli täckta av päls” förklarar Emily McCrary från House Method. Torka av dina möbler innan du bjuder hem gäster och försök hålla husdjuren från att ligga på möblerna som gästerna använder.

Det finns överdrivet mycket saker överallt.

Ingen tycker om ett belamrat hem och detta gäller förstås även gäster. “Ett hus fullt av småsaker distraherar mig. Jag kan inte fokusera på vad någon säger och jag blir ångestfull och stressad” säger Sarah Schmir, VD för Make It Posh. Du vill väl inte att din familj och dina vänner blir stressade i ditt hem?

Allt (och då menar vi allt) matchar.

Tänk dig att du går in i ett hem där allt är täckt av samma blommönster. Det låter väl som en mardröm, eller hur? “Du vet, hus där lakanen matchar sängbordet som matchar garderoben som matchar lampan som matchar fåtöljen som matchar soffan” förklarar McCrary. “Det är inte bara överdrivet och omodernt utan det gör även hemmet mindre personligt:”

Det finns intima foton spridda i hemmet.

Vad som händer i sovrummet bör stanna i sovrummet. “Det värsta jag varit med om när jag var på besök i ett hem var att mötas av stora inramade intima foton i vardagsrummet av personen du hälsar på” säger fastighetsanalytikern Julie Garner från Fit Small Business. “Det är mer information än önskvärt och dessa bilder bör förvaras på en mer privat plats.” Vi håller med.

Det luktar något …

Ett sanningens ord: Investera i några doftljus innan du bjuder hem gäster. “Långt från all mat doftar ljuvligt medan den lagas och vissa lukter kan dröja kvar längre än andra, men inget är värre än att gå in i någons hem och mötas av en lukt som får en att vilja vända i dörren” säger Selepak.

Kattens låda står mitt i rummet.

En kattlåda är kattens toalett. Du skulle själv aldrig använda en toalett mitt i vardagsrummet eller köket, eller hur? “Än värre, en gång var jag gäst i ett hem där de lämnade kattlådan på gästernas säng istället för på golvet” berättar Natalie Caine M.A på Life In Transition.

Leave a comment

Om oss

Kunden alltid i fokus

De fina omdömena vi fått är ett bevis på att vi tar alla våra jobb på största allvar. Med vår långa erfarenhet av hushållen på Lidingö så kan ni känna er trygga att vi kommer ta hand om ert hem.

Hemhjälpen på Lidingö AB All rights reserved.